Biztos már benned is felmerült a sminktetoválás gondolata, ez az esztétikai kozmetika legnépszerűbb szolgáltatása. Számos előnyéről most nem beszélnék, ezt biztosan mindenki tudja, érzi a saját bőrén, már ha van neki.

De, nagyon sokan nem gondolják végig a lehetséges következményeit a nem megfelelően elkészített tetoválásoknak, és csak az anyagi oldalát, az olcsóbb árat veszik figyelembe. A sminktetoválás is, mint minden más dolog az életben sok-sok összetevőből áll. Vegyünk egy példát: ugye nem mindegy Neked sem, hogy egy utcai kifőzdében ülsz le egy romantikus vacsorára, vagy egy színvonalas, elegáns étterembe. Itt is. ott is jól laksz, de nem ugyanaz az érzés.

A tartós esztétikai tetoválásnál picit nagyobb a kockázat, ha nem a megfelelő helyre mész. Lehet, hogy lényegesen olcsóbb áron elkészítik Neked azt a szemöldököt, de hogy évekig milyen kép néz vissza rád a tükörből, hát az nagyon nem mindegy, gondolom ebben megegyezhetünk. És az sem mindegy,hogy milyen képzettségű az a KOZMETIKUS, és ezt nem véletlenül emeltem ki, mert nálunk hivatalosan CSAK KOZMETIKUS végezhet sminktetoválást, bár sokan megteszik. és aztán megnézhetik a végeredményt!

Szóval nem mindegy, hogy az a kozmetikus milyen végzettségű, mennyire képzi magát, milyen festékekkel, géppel dolgozik, ezek együttesen DÖNTŐEN befolyásolják a végeredményt, ami ugye a legfontosabb! Az, hogy milyen minőségű festék kerül a bőröd alá, hogy az kikopik-e néhány év után, (ami igenis elvárás, de erről majd egy másik alkalommal írok), hogy okoz-e allergiát, hogy kivörösödik-e, rózsaszínné válik, kikékül-e, na ezek nem kívánt mellékhatások.

Én, 16 éves sminktetoválói gyakorlattal, igen sok elrontott munkával találkoztam már, sokan jöttek, hogy javítsam, fedjem el a nem tetsző sőt gyűlölt sminktetoválását, ami nagyon nehéz, sok esetben kivitelezhetetlen. Sokszor csak az orvosi lézeres eltávolítás jöhet szóba, ami sokszor a többszöröse a tetoválás árának.

Én azt tudnám javasolni, ha sminktetováláson gondolkodsz, hogy nagyon járj utána, hol készítteted el azt. Manapság minden vállalkozónak van honlapja, facebook oldala, ahová a referencia munkáit folyamatosan feltölti (ez alapkövetelmény szerintem), és csak oda, olyanhoz szabad elmenni, akinek a munkái maradéktalanul tetszenek, akiben úgy érzed, hogy megbízol. De a legeslegjobb, ha élőben látod annak a kozmetikusnak a munkáját, akire rábíznád magad.

Remélem elgondolkodsz ezeken, mielőtt belevágsz, hidd el nagyon nem mindegy, hogy örülsz, boldog vagy azzal a sminktetoválással az arcodon, vagy tükörbe sem nézel szívesen.