FÜLLYUKASZTÁS, PIERCING

Fülbevaló és piercing belövés

15 év tapasztalattal!

SZOLGÁLTATÁSAINK

FÜLVEBALÓ

(újszülöttek, csecsemők, kisgyermekek részére is)

ORRPIERCING

KÖLDÖKPIERCING

FÜLPIERCING TÍPUSOK

FÜLVEBALÓ

ÚJSZÜLÖTTEK, CSECSEMŐK, KISGYERMEKEK RÉSZÉRE IS!

Szalonunkban a Studex cég kiváló termékeivel dolgozunk.  Nem csattan, akár fekve is be lehet lőni a kicsik fülét, ami nagy előny a fülbelövésnél.

 

Mennyire fáj ez a kicsiknek?

Pár perces sírás után megnyugszanak a babák, ez a legkíméletesebb módszer. Az általunk használt fülbevalók nem nyomják a babák fejét, mert a fülbevalók végzárója úgy van kiképezve, hogy védje a babák fejét a szúró részektől.

MIKOR JAVASOLT A FÜLBELÖVÉS GYERMEKEKNÉL?

A szalonunkban végzett fülbelövést bármilyen évszakban el lehet végezni, Amennyiben a fülbelövő szakember szakszerűen és pontosan végzi a fülbelövést, akkor a keletkezett lyuk iránya a fülcimpán az arccal párhuzamosan fut, ezért sem szúrhatja a fülbevaló szárvége a fül mögötti területet, így garantáltan nem kényelmetlen a hason alvó vagy télen és ősszel sapkát viselő kislányoknak a fülbevaló viselése ebben az időszakban sem.

ORRPIERCING

Medisept lyukasztó készülékkel végezzük.

Többféle orvosi fémből készült ékszerek közül választhatsz, legyen az Swarovski köves, vagy sima arany, ezüst gömböcske. Nagyon hamar gyógyul, hosszú utókezelést nem igényel. Fájdalomérzet szinte teljesen elhanyagolható, 10 perc alatt elkészül, a jelöléstől elkezdve a lövésig.

 

AZ ORRPIERCING BELÖVÉSRŐL

A hagyományos orrpiercing szúrástól eltérően az orrpiercing belövésnek az a lényege, hogy nem hagyományos tűvel szúrjuk át az orrcimpát hanem a fülbelövéshez hasonlóan egy gép segítségével belőjük az orrpiercinget az orrba. 

A Medisept orrlyukasztóval történő belövés három előnnyel is rendelkezik a hagyományos tűvel történő lyukasztáshoz képest.

Kevésbé fájdalmas, mert az orrlyukasztó az orr átlövésével egyidejűleg automatikusan elhelyezi az ékszert az orrba, így nincs szükség további műveletre. Ellenben a hagyományos tűvel történő szúráskor az orr átszúrása után a tűt kihúzzák az orr cimpából majd a frissen szúrt lyukba vissza szúrják a kiválasztott orr piercinget. Így két lépésben történik a művelet. 

Gyorsabb, mert egy mozdulattal kilyukasztja a gép az orrot automatikusan elhelyezve benne az ékszert. Higiénikusabb mert a kezelő a szúrás során nem érinti a steril ékszert.

A legjobb minőségű anyagból készült, amivel tökéletesen lehet orrot lyukasztani. A Medisept által gyártott Titánium ékszerek megegyeznek a gyógyászatban használt implantátumok anyagával amik garantáltan nikkelmentesek így a testben nem okoznak allergiát, ezáltal teljesen természetesek és nagyon rugalmasak. Nagyon fontos az ékszerek minősége, mert nem mindegy a gyógyulási idő, és a gyulladási folyamatok elkerülése, ami kevésbé jó minőségű anyagoknál igen gyakori.

A BELÖVÉS MENETE

Lefertőtlenítjük a bőrt

Bejelöljük az ékszer helyét

Egy pillanat alatt a Medisept készülékkel belőjük az orrpiercinget

Utókezelő géllel bekenjük a seb szélét

Ellátunk utókezelési tanácsokkal

KÖLDÖKPIERCING

Az ékszert érzékeny bőrűek is viselhetik

Prémium minőségű orvosi fémből készült titán ötvözetű köldökékszerek, amelyek minimális kellemetlenséggel kerülnek be a köldöködbe! 

 

Mit is jelent mindez?

Sokan viselnek piercinget – melyet speciális szalonokban, vagy tetováló stúdiókban lehett eddig behelyeztetni. A már megszokott, és jól bevált fülbelövés mintájára kifejlesztették a köldökpiercing belövésére szolgáló biztonságos, steril körülményeket biztosító eszközt. A köldökpiercing belövésére szolgáló eszköz nem csak kilyukasztja, hanem a lyukasztással egyidejűleg be is helyezi a piercinget a köldökbe, mely a fülbelövéssel megegyezően teljesen veszélytelen és elhanyagolható fájdalomérzettel járó beavatkozás. 

A Medisept köldöklyukasztóval történő lyukasztás három előnnyel is rendelkezik a hagyományos tűvel történő lyukasztáshoz képest.

Kevésbé fájdalmas, mert a köldöklyukasztó a köldök átszúrásával automatikusan elhelyezi az ékszert a köldökbe nincs szükség további műveletre. Ellenben egy hagyományos tű úgy épül fel, hogy a fémtűn egy műanyag hüvely helyezkedik el. A kettőt együtt szúrjuk át, így a köldök és a műanyag hüvely közötti ellenállás nagyobb. Ha nagyobb az ellenállás, a fájdalom is nagyobb. Ne felejtsük el, hogy a műanyag hüvely még egyszer, ellentétes irányban is mozog, hogy visszahúzzák az ékszert a köldökbe a köldök átszúrása után.

Gyorsabb, mert a kézfejünk teljes erejét használva szúrjuk át a köldököt egy mozdulattal, automatikusan elhelyezve a köldökbe az ékszert.

Higiénikusabb, mert a nem érintjük kézzel a steril ékszert. Az ékszer behelyezését követően nem fogjuk meg a golyó formájú zárórészt, hogy felcsavarjuk, mert az egy speciális tartóban helyezkedik el, aminek a segítségével kerül rögzítésre.

Mennyire fáj ez a kicsiknek?

Pár perces sírás után megnyugszanak a babák, ez a legkíméletesebb módszer. Az általunk használt fülbevalók nem nyomják a babák fejét, mert a fülbevalók végzárója úgy van kiképezve, hogy védje a babák fejét a szúró részektől.

MIKOR JAVASOLT A FÜLBELÖVÉS GYERMEKEKNÉL?

A szalonunkban végzett fülbelövést bármilyen évszakban el lehet végezni, Amennyiben a fülbelövő szakember szakszerűen és pontosan végzi a fülbelövést, akkor a keletkezett lyuk iránya a fülcimpán az arccal párhuzamosan fut, ezért sem szúrhatja a fülbevaló szárvége a fül mögötti területet, így garantáltan nem kényelmetlen a hason alvó vagy télen és ősszel sapkát viselő kislányoknak a fülbevaló viselése ebben az időszakban sem.

A KEZELÉS MENETE

Lefertőtlenítjük a bőrödet, ahová az ékszer kerül.

Bejelöljük a piercing helyét

Egy steril csipesszel összeszorítjuk a bőrt, ezzel el is zsibbad a köldök

Speciális készülékkel egy pillanat alatt belőjük az ékszert

Vendégeink elmondása alapján kis kellemetlenséggel jár ez az eljárás, ami sokkal kevésbé fáj a hagyományos szúrással szemben. Kivétel nélkül rosszabbra számítottak. A behelyezés után utókezelő géllel, és tanácsokkal látjuk el a vendégeinket.

NÉHÁNY TUDNIVALÓ A KÖLDÖKPIERCINGGEL KAPCSOLATBAN

18 év alatt írásos szülői beleegyezés szükséges.

Hozzájárulási nyilatkozat aláírása, elolvasása és ápolási útmutató átvétele feltétele a köldöklyukasztásnak.

Próbáld ki nálunk!

A FÜLPIERCING TÍPUSOKRÓL

Napjainkban rendkívül divatosak a fülpiercingek, ehhez nem fér kétség. Azonban gyakori, hogy amikor valaki elhatározza, hogy szeretne egy ilyen testékszert, akkor szembesül vele, hogy mennyire sok fülpiercing típus van, és ilyenkor el is bizonytalanodik, hogy melyiket válassza. Az alábbiakban az egyes fajtákat mutatjuk be, hogy egy picit könnyebb legyen a döntés. 

A mindenki által ismert típus az earlobe, ami gyakorlatilag a fülcimpában lévő klasszikus fülbevaló. Nem sokkal odébb, vagyis a fülcimpa feletti kis kiemelkedő porcban helyezkedik el a népszerű tragus piercing. A helix piercing a külső porcba kerülő ékszert jelenti, esetében fontos tudni, hogy itt rosszabb a vérellátás, ezért a gyógyulás hosszú időt vesz igénybe. A forward helix piercing a fülkagyló elülső részén, a cimpa körül helyezkedik el. Ez alapvetően a diszkrétebb típusok közé tartozik, és akár több is szúrható belőle. Szintén lassabban gyógyul a rook piercing, amit a felső porcredőbe szúrunk. Népszerű típus a conch piercing, ami a kagyló közepén helyezkedik el, függőlegesen vagy vízszintesen is szúrható. Ide sokan tetetnek akár 2-3, kisebb, néhány milliméteres testékszert. Az industrial fülpiercing a fül felső részében lévő fülpálcát jelenti. Fejfájásra, migrénre hajlamosaknak ajánljuk a daith piercinget, ami egy olyan akupunktúrás nyomáspontot aktivál, amely segíthet a migrénes tünetek enyhítésében. Manapság ez a legkedveltebb fülékszer, jótékony hatása mellett igazán dekoratív, csajos ékszer. Végül, de nem utolsó sorban, nagyon divatos még a dekoltázs, a kar, a kézfej vagy az ujjak bőre alá behelyezett kis ékszer, a microdermal, ami szintén egy mutatós és különleges ékszer. 

fülpiercingek terén szinte végtelen számú lehetőségünk van, hiszen a különféle típusok akár kombinálhatóak is. Helyük attól függően, hogy porcos vagy lágy részbe lett szúrva, néhány hét vagy hónap alatt gyógyul. Az alapos tisztításra és az ápolásra természetesen minden esetben oda kell figyelni, hogy elkerüld a gyulladást, fertőzést, erről feltétlenül kérj pontos tájékoztatást a szalonban! Sokan tartanak a fülpiercingek szúrásától, azonban ez nem jár nagy fájdalommal, de előzetesen nyugodtan érdeklődj, hogy pontosan mire számíthatsz az egyes fajtáknál. 

Természetesen a fülben lévő testékszereken kívül van más lehetőség is. A sokak által kedvelt, az orr oldalán található kis kristályos ékszert a hagyományos füllyukasztó készülékkel lőjük be. Ennek előnye, hogy gyors, kevésbé fájdalmas, hiszen a friss szúrás helyét nem kell még az ékszer behelyezésével is irritálni, illetve sokkal higiénikusabb is. Aki bevállalósabb, annak ajánljuk a kör vagy patkó alakú septum piercinget is, melyet az orr alsó részébe, szúrással helyezünk be. 

Amennyiben felkeltettük érdeklődésedet, és úgy döntöttél, hogy szeretnél egy testékszert a füledbe, orrodba vagy akár a köldöködbe, ne habozz, keress minket bizalommal! Munkatársaink szívesen válaszolnak minden kérdésedre a megadott elérhetőségeink bármelyikén. Válassz Te is minket, dönts tapasztalt csapatunk mellett!

Tekintsd meg árainkat!

Kérdésed van?

Kollegáink szívesen segítenek Neked a döntésben tanácsaikkal. 🙂

Vedd fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén, vagy küldj nekünk üzenetet!

Hívj minket

Nyitvatartás

Hétfőtől - péntekig: 8:00 - 20:00

Szombaton: 8:00 - 12:00

Vasárnap: Zárva

 

Erika Szépségszalon minden jog fenntartva © 2019 - | Készítette Beauty Marketing Experts

Cím: 2660Balassagyarmat, Rákóczi út 18. | Telefon: +3635300760

Adatvédelem