A tél hideg, száraz levegője bizony alaposan próbára tudja tenni a bőrünket. Ilyenkor szükség van egy kis extra ápolásra annak érdekében, hogy a hideg ne tegyen kárt a bőrben. Mire figyeljünk a téli hónapok alatt, amikor a mínuszok, a jeges szél vagy éppen a fűtött szoba szárazabb levegője ostromolja a bőrünket?

Az egyik fontos dolog a megelőzés. Ne tartózkodjunk túl sok időt a szabadban, ha tehetjük, menjünk be a hidegről, amint lehet. Nemcsak a hideg jelent veszélyt, a nap télen is károsítja a bőrt. Legalább 30 faktoros fényvédelem mindenki számára ajánlott a téli évszakban is, síelésnél, túrázásnál, téli sportoknál pedig elengedhetetlen az 50 faktor.

A másik fontos lépés a hidratálás. A nyári, könnyed arcápolókat cseréld le gazdagabb, zsírosabb, nehezebb krémekre. A nappali és az éjszakai arckrém is lehet zsírosabb termék, de igyekezz nem túlzásokba esni, hiszen az is megárt a bőrödnek! A kéz, az arcbőr és a száj bőrének is külön, speciális termékre van szüksége, amivel célzottan lehet hidratálni és megelőzni a kiszáradást.

A bőr száraz levegőnek van kitéve a fűtött szobákban is. Ne csak akkor ápoljuk, amikor kimozdulunk, hanem otthon is gondoskodjunk a levegő párásításáról. Ajánlott párásító készüléket használni, akár illóolajokkal kiegészítve, így téve kellemesebbé a lakás levegőjét.

Az arcbőr, a száj olyan testfelületek, amiket nem tudunk textilréteggel óvni a hideg ellen, ezért kell fokozott figyelmet szentelni a bőrápolásra a megelőzéssel, a minőségi termékek használatával. A tartósan hideg időben a bőr faggyútermelése leáll, tehát nem állít elő zsíros védőréteget. Ennek pótlására kellenek a zsírosabb, téli krémek. A vízbázisú, nyári krémek nem tudnak hidratálni, sőt, csak még nagyobb kárt okoznak a bőrön a hideg hatására. A zsíros krémek viszont megbízható védőréteget alkotnak a bőrön, megóvják a kiszáradástól a kinti hidegben tartózkodás alatt is.

Szalonunkban kiváló minőségű készítmények vásárolhatóak, a bőrtípusnak megfelelő termékek kiválasztásában pedig szakszerű tanácsokkal állunk a vendégek rendelkezésére. Fordulj hozzánk bizalommal!