sminktetoválásról nem kell nyáron sem lemondani, főleg akkor nem, ha a legjobb formádat szeretnéd hozni a nyaraláson vagy egy eseményen. A sminktetoválás tartós marad, ha vigyáznak rá és betartják azokat a szabályokat, amik a regenerálódást és a hosszan tartó színeket segítik elő. A tartós tetoválásnak nem igazán kedvez a nyár és a vele járó jellemzők. Egy kis elővigyázatossággal és körültekintéssel azonban a nyári hónapokban sem kell lemondani a tartós sminkről és az ápoltságról.

A sminktetoválás nem tilos nyáron sem, csupán egy kicsivel nehezebb azoknak a szabályoknak a betartása, amik a sebgyógyulást segítik elő. A sminktetoválás alapvető ellensége ugyanis a napfény és a víz. A festéknek szüksége van legalább két hétre ahhoz, hogy megfelelően be tudjon épülni a bőrbe és ne legyen fakó, színtelen. A sminktetoválás nem száradhat ki és nem is ázhat el. Természetesen a fürdés, arctisztítás nem tilos, de nem mindegy mivel és meddig mosod az arcodat. Uszoda, strand, szolárium és napozás szóba se jöhet. Az UV sugárzás fakítja a sminktetoválás színeit, legyen szó szemöldök, ajak vagy szemhéj tetoválásról, akadályozza a pigmentek megtapadását. A leégés a bőrödnek és a friss tartós sminkednek egyaránt káros.

Ez nem jelenti azt, hogy a sminktetoválást nélkülöznöd kell a nyár hónapjaiban és visszatérni őszig a hagyományos sminkeléshez, hogy meg tudd őrizni a megszokott külsődet. Egyszerűen csak jól kell időzítened és legalább két héttel a nyaralás előtt kell időpontot foglalnod a sminktetováló szalonba! Lehetőleg olyan bőrrel érkezz, amit nem fogott meg a nap, hogy minél jobban be tudja fogadni a festéket a bőröd. Óvd Magadat és a sminktetoválásodat magas faktorszámú naptejjel, fejfedővel, napszemüveggel!

sminktetoválást óvd meg, ne feledd a napi többszöri krémezést se! A hidratálás és az extra figyelem meg fogja hozni az eredményét, ugyanis felszabadultan nyaralhatsz a szép és új sminktetoválásoddal! Keresd bizalommal a szépségszalonunkat, kérj időpontot nyaralás előtt tőlünk!