A sminktetoválás modern világunk egyik népszerű találmánya. Nagyon sokan használják ki a lehetőséget, aminek köszönhetően nem kell reggelente olyan sok időt eltölteni a készülődéssel, hanem szinte egyből indulásra kész az ember.

A leggyakoribb forma a szemöldök- és szemhéjtetoválás, mert ezeket a területeket a legtöbben minden nap sminkelik, azonban sokan megijednek a nevétől, hiszen ez egy tetoválás. Nos, az igaz, hogy ez a neve, hiszen az eljárás hasonló, viszont aki attól fél, hogy ez örökre szól, vagyis nehezen eltüntethető, azt megnyugtatjuk.

A tetoválás során a festékanyag a bőr legmélyebb rétegeibe kerül, ahonnan valóban nem kopik ki, azonban a sminktetoválás, vagyis a szemöldök- és szemhéjtetoválás során a festéket az irha és a hámréteg közé juttatjuk. A bőr ezen része folyamatosan megújul, cserélődik, ezért a szemöldök- és szemhéjtetoválás idővel elhalványul, majd kikopik. Ez az idő körülbelül 3-4 év, ezalatt teljesen lecserélődik ez a réteg.

Annak, hogy a szemöldök- és szemhéjtetoválás nem örökre szól, több előnye is van. Egyrészt ennyi idő alatt jelentősen átalakul a divat: ami ma tetszik, az egyáltalán nem biztos, hogy pár év múlva is fog, másrészt pedig az ember arca is folyamatosan változik, idővel a bőr megereszkedik, vagyis a szemöldök- és szemhéjtetoválás egyáltalán nem ott helyezkedne el tíz év múlva, mint az elkészítésekor. Természetesen az évek során a technika is változik, fejlődik, valamint az alapanyagok is megújulnak, és emiatt is érdemes lehet néhány évente újra megcsináltatni a szemöldök- és szemhéjtetoválást. Tehát aki eddig attól tartott, hogy a sminktetoválás örökre szól, azt szeretnénk megnyugtatni, hogy ez egy tartós, de nem végleges eljárás.

Fordulj hozzánk bizalommal, ha szemöldök- és szemhéjtetováláson gondolkodsz! Tekintsd meg referenciaképeinket, és ha bármilyen kérdésed lenne, vedd fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén! Szeretettel várunk szalonunkban!